محل تبلیغات شما

اخبار قم : به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مبلغی در نشست هم‌اندیشی وظیفه حاکمیت در قالب فقه حکومتی نسبت به نظارت بر بانک‌ها در خلق پول» که در تالار امام مهدی(عج) در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار داشت:در خلق پول،نقدینگی یک کشور افزایش پیدا می‌کند و بر روی اقتصاد اثر می‌گذارد.

 

رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود:خلق پول باید در دو جایگاه موردتوجه باشد تا اختلاطی اتفاق نیفتد و به نتیجه مطلوبی برسیم که این دو منظر موضوع شناسی و دیگری حکم شناسی است.

 

وی تصریح کرد:در موضوع شناسی این‌گونه می‌اندیشیم که ارائه معلومات تخصصی درباره موضوع اتفاق می‌افتد درحالی‌که این‌طور نیست، چون موضوعات تخصصی را به سمع فقها می‌رسانیم اما تأثیری بر روند فقه ما ندارد و اینکه تأثیری ندارد باید تحلیل شود.

 

مبلغی بیان کرد: اما این معلومات صرف تخصصی بودن در حوزه‌های اقتصاد و جامعه‌شناسی و روانشناسی و معلوماتش با آن ادبیات و کمیت که ارائه‌دهنده متخصص و دغدغه‌هایش نسبت به کمیت‌ها دارد مطابق با نیاز فقیه نیست.

 

وی خاطرنشان کرد: خیلی از معلومات تخصصی نیست و خیلی از مسائل را نیز متخصص باید مطرح می‌کرد اما نگفته است،درحالی‌که فقیه به دنبال ماهیتی است که تکوین موضوع کند تا به آن برسد،پس طرح این مباحث به‌طور دقیق موضوع شناسی نیست و بر این اساس نسبت به این موضوع شناسی جاری و ساری است.

 

عضو خبرگان رهبری عنوان کرد:در این میان چند نکته قابل‌ذکر است،اینکه این نگاه از خواستگاه فقیه و احساس نیاز فقهی است و باید موضوع شناسی دقیق برگزار شود اهمیت دارد و یا ماهیت شناسی و موضوع شناسی خلق پول داشته باشیم و اینکه بدانیم ماهیت خلق پول چیست و از بعد اقتصادی و حقوقی آن را تبیین کنیم.

 

وی گفت:ما یک‌پایه پولی داریم که پول پرقدرت و اساسی و محور و کانونی است، منتها بانک‌های تجاری یا مرکزی و حتی غیر بانک‌ها نیز پول خلق می‌کنند و دراین‌باره پدیده باید شناسایی شود چون پول فیزیکی خلق نمی‌شود و منظور چاپ کردن اسکناس نیست.

مبلغی عنوان کرد: در خلق پول،امواجی از پول ایجادمی شود و همه با از یک مبادله بین‌بانکی و اعتبار استفاده کنند،اما پول کالایی مشخص است و به لحاظ فرایندی، وجود دارد.

 

وی خاطرنشان کرد:گاهی دولت و بانک مرکزی دارای سیگنال‌هایی در تولید پول آن‌هم پول واقعی است اما در برخی موارد بدهی به بانک مرکزی نیز خلق پول تلقی می‌شود در این خصوص باید تعریفی از ماهیت خلق پول داشته باشیم.

 

رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت:فقیه با موضع شناسی کار دارد،همچنین محور دیگر پیامد خلق پول است و شارع و فقیه تنها به دنبال ماهیت نیست بلکه پیامدها را نیز ارزیابی می‌کند که ممکن است در مصرف‌کننده،پلیدی ایجاد کند.

 

وی افزود:کارکردها جزئی از موضوع هستند و باید به سراغ متخصص‌ها برویم و بگوییم تا پیامدها را تبیین کنند، درواقع پیامدهای خلق پول از سوی بانک‌ها، باید توسط فقیهان و متخصصان به‌خوبی سنجیده شود.

 

بیشتر بخوانید

وم خلق پول فراملی با بهره‌مندی از فضای مجازی/ بلاک‌چین حکومت‌ها را تضعیف می‌کند

 

فتوتیتر/صمصامی: عامل اصلی خلق پول چیزی غیر از ربا نیست

 

باید قدرت خرید مردم را با خلق پول حفظ کرد؛ صفرهای پول مهم نیستند

 

مبلغی بیان کرد:امام خمینی(ره)درباره بانک فرمود باید تبادل موضوع شود و در آن بحث،ذهن امام به سراغ تأثیرات و کارکردها رفت چون فرمودند تحت تأثیر نظام‌های اجتماعی قرار می‌گیرند،درواقع ایشان کارکردها را می‌گویند،پس باید پیامدها را بررسی کنیم.

 

وی در مورد نگاه فقه به برگشت‌پذیری یا برگشت‌ناپذیری خلق پول اظهار داشت:آن‌گونه که برخی از اقتصادیون با نگاه علم اقتصاد سخن می‌گویند،در این خصوص خلق پول یک امر چسبیده به بانک است و بانک اگر به میدان آمد به این دلیل است که پول در آن قرار دارد و بانک قدرتمند می‌شود و در این صورت تأثیرات اقتصادی از خود بر جای می‌گذارد.

 

رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:یکی از تأثیرات اقتصاد عظیم بانک،موضوع خلق پول است،اصلاً بانک به معنای خلق پول است و مگر می‌شود بانک تشکیل شود و خلق پول اتفاق نیفتد.

 

وی خاطرنشان کرد:وقتی بانک به عده‌ای وام می‌دهد،حساب‌های جدیدی ایجاد می‌کند و با پول تبادلاتی انجام می‌شود و خلق پول صورت می‌گیرد.

 

 مبلغی عنوان کرد:برخی می‌گویند خلق پول ظالمانه است و باید حذف شود،این مسئله برای فقیه مهم است که آیا می‌توان آن را از بین برد و یا ارتباطات بانکی موردنیاز را نمی‌توان نابود کرد.

 

وی تصریح کرد:اگر مقصود این است مانند قدیم،دهکده‌ای کوچک تشکیل دهیم و درهم و دینار جای پول بگذاریم،این امر شدنی نیست و این‌ها جای بحث و ارائه نظر فقیه دارد.

 

رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:برگشت‌پذیری و ناپذیری پول یکی از مسائل مهم در خلق پول است اینکه پول به چرخه بازمی‌گردد یا نه شرایطی برای بازگشت پول وجود ندارد از این منظر نگریسته می‌شود.

 

وی گفت:گاهی همین صندوق‌های خانگی نیز می‌تواند خلق پول کند چون پولی را از گروهی می‌گیرد و به افراد دیگری می‌دهد و افزون بر پول پایه،پول‌هایی افزوده می‌شود و این خلق پول دارای آثار مختلفی در جامعه است.

 

مبلغی عنوان کرد:خلق پول بسیار پیچیده است و بانک خود به‌منزله خلق پول است و باید دراین‌باره به‌صورت تخصصی نظر داد.

 

منبع : خبر گذاری تسنیم 

قم| پیامدهای خلق پول، باید توسط فقیهان و متخصصان سنجیده شود

حذف فیش حقوقی کاغذی در شهرداری قم

تعامل شهرداری و اپراتور های همراه ، بهترین شیوه پایداری ارتباطات

پول ,خلق ,موضوع ,بانک ,شناسی , وی ,خلق پول ,است و ,موضوع شناسی ,عنوان کرد ,شورای اسلامی ,مجلس شورای اسلامی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

داو آخر سایت حسابداری